Тимот на Катица Јанева влезе и во МПМ – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Тимот на Катица Јанева влезе и во МПМ

И Медиа Принт Македонија се најде под лупа на Специјалното јавно обвинителство, кое денеска таму испратило свој тим, за да го провери финансиското работење на оваа Издавачка куќа што е сопственик на пет печатени и еден електронски медиум.

Истрагата на СЈО, почнува во време на штрајк на вработените во МПМ, кои добија поддршка од ССНМ и од ЗНМ.

Новинарите штрајкуваат поради задоцнети плати, но и други проблеми при секојдневното функционирање на весниците. Непосредно пред штрајкот, вчера од компанијата своите удели ги продадоа „Орка холдинг“ на бизнисменот Јордан Камчев и „Интернет Инвестмент Груп“ чиј што сопственик е Јана Станисаљева.

Би те интересирало и

Европски ден на националните паркови, Македонија има три

Нашите паркови се нашиот најблизок контакт со природата. Во парковите може на најдобар начин да се ...

Република Македонија стана полноправна членка на Јадранско-Јонската иницијатива

Македонија и формално стана полноправна членка на Јадранско – Јонската иницијатива на состанокот на Советот ...