Тркалезна маса на НВО за регулативата за даночно и финансиско работење – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Тркалезна маса на НВО за регулативата за даночно и финансиско работење

Во Скопје денеска ќе се одржи тркалезна маса на тема „Како до законска регулатива која ќе ги заштити граѓанските организации од арбитрерни инспекци и контроли во областа на даночното и финаниското работење?Препораки за законски измени.“

Тркалезната маса е во организација на неформалната иницијатива за заштита на граѓанското општество „Правна подготвеност за инспекции во граѓанските организации“ поддржана од Македонското здружение на млади правници (МЗМП) во соработка со Институтот за човекови права (ИЧП) и Коалицијата сите за правично судење, со финансиска поддршка од ад хок грант од програмата на Цивика Мобилитас.

Целта на тркалезната маса е да се презентираат досега спроведените активности и искуствата од спроведените инспекции и контроли, како и да се дебатира за Policy Brief и иницијативата за пред Уставниот суд на РМ за оспорување на одредби од Законот за персоналниот данок за доход.

Би те интересирало и

Пуштена во употреба делницата Демир Капија – Смоквица

Граѓаните веќе може да сообраќаат на автопатската делница Демир Капија – Смоквица, која претставува последен ...

Првичен сликовен приказ на првите полимерни банкноти на Република Македонија

НБРМ го претстави на јавноста првичниот сликовен приказ на првите полимерни банкноти на Република Македонија, ...