Турција во првите десет земји во светот по резерви на злато – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Турција во првите десет земји во светот по резерви на злато

Турција влезе меѓу првите 10 држави во светот со најголеми резерви на злато и ја престигна Индија, покажуваат податоците на Светскиот совет за злато. Турција има златни резерви од 584,80 тони.

Први по следни резерви се САД со 8.133 тони, по што следуваат Германија и Италија.

Во текот на изминатата година Турција на двапати ги зголемуваше златните резерви, еднаш за 30,1 тони и вториот пат за 33,9 тони.

Би те интересирало и

Американските знамиња на половина копје во чест на загинатите во Тексас

Претседателот на САД, Доналд Трамп нареди американските знамиња да бидат поставени на половина копје во ...

Русија планира да го забрани увозот на помфрит од САД

Русија планира да го забрани увозот на помфрит од САД и другите западни земји кои ...