Угостителските услуги поскапеле во јануари – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Угостителските услуги поскапеле во јануари

Цените на угостителските услуги во јануари годинава споредено со декември лани се зголемени за 0,2 процента, а за 1,1 процент споредено со јануари минатата година, објави денеска Државниот завод за статистика.

Споредено по групи на услуги, во јануари годинава споредено со декември 2017 има зголемување за 0,2 процента во групите „храна“ „безалкохолни пијалаци“ за 0,1 процент и „ноќевања“ за 0,3 проценти, а во групата „алкохолни пијалаци намалување“ за 0,4 проценти.

Преземено од: СкопјеИнфо

Би те интересирало и

Со пари од ЕБОР ќе се зголемува бројот на соларни и ветерни електрани

Со 500.000 евра финансиска поддршка од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) Владата ќе ...

Економски раст под четири проценти не е добар за Македонија

Стапка која е помала од четири проценти не е добра за македонската економија, вели поранешниот ...