Уставниот суд денеска со конечна одлука за субвенциите, ќе има или ќе нема – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Уставниот суд денеска со конечна одлука за субвенциите, ќе има или ќе нема

Уставниот суд денеска конечно ќе одлучува по вторта фаза во врска со субвенциите, односно дали оспорените одредби од Законите ќе бидат укинати.

Фото: архива

Судиите ќе “пресечат” дали земјоделците ќе ги добијат  своите субвенции или не. Од Министерството за финансии тврдат дека уште не постои законска основа за да ги исплати  земјоделсите субвенции, бидејќи ја чекаат денешната одлука на Уставнит суд и покрај времената мерка што беше усвоена пред една недела. Исплатата на земјоделските субвенции се очекува од денешната одлука, односно кога Мнистерството за финансии ќе го добие решението од Уставниoт суд.

Превземено од: Локално

Би те интересирало и

СДСМ: За првпат во историјата просечната нето плата е над 24.000 денари

  Просечната плата во земјава се искачи до 24.000 денари – велат од СДСМ во ...

СБ: Родовата нееднаквост на пазарот на труд прави загуби на БДП

Поради родовата нееднаквост и малото учество на жените на пазарот на труд се прават загуби ...