Утре ноќно искачување до Милениумскиот крст

“Осветли го Скопје”, рекреативен настан од јавен карактер кој започна пред пет години, ќе се одржи повторно утре. Сите граѓани се повикуваат на ноќно искачување до Милениумскиот крст на Водно, за да уживаат во вечерната панорама на градот.

Патеката по која ќе се пешачи е долга околу пет километри, а секој учесник ќе се вклучи и во кампањата за почисто Водно. Задолжителна опрема, покрај вообичаеното, е фенерче, а учесниците ќе ги следат екипи на Црвен Крст и Прва помош.

Извор: Макфакс16

Би те интересирало и

Оптимистички најави од новата локална власт во Неготино дека проблемот со недостиг на вода ќе отиде во заборав

Ќе се реши ли конечно проблемот со недостигот на водата за пиење во Неготино – ...

Граѓаните на Штип и надлежните в петок ќе расправаат за квалитетот на водата за пиење

Водоснабдување, квалитет на водата за пиење, одвод и канализација – ова се темите за кои ...