УЈП: Граѓаните и фирмите да ги платат заостанатите сметки за радиодифузна такса – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

УЈП: Граѓаните и фирмите да ги платат заостанатите сметки за радиодифузна такса

Управата за јавни приходи објави дека во согласност со Законот за изменувањето на Законот за аудио и аудиовизуелните медиумски услуги, со кој се укинува радиодифузната такса, ќе прекине со достава на решениија за утврдување на оваа јавна давачка.

Но, од УЈП апелираат граѓаните и фирмите што имаат обврска за плаќање на оваа давачка да ги исплатат сите заостанати долгови за периодот јанури 2011 година заклучно со септември 2017 година.

Од УЈП за „Макфакс“ не одговорија колку точно фирми и граѓани ѝ должат на Управата за ненамирени сметки за радиодифузна такса.

Би те интересирало и

СДСМ: За првпат во историјата просечната нето плата е над 24.000 денари

  Просечната плата во земјава се искачи до 24.000 денари – велат од СДСМ во ...

СБ: Родовата нееднаквост на пазарот на труд прави загуби на БДП

Поради родовата нееднаквост и малото учество на жените на пазарот на труд се прават загуби ...