Цената на нафтата на највисоко ниво од 2014 – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Цената на нафтата на највисоко ниво од 2014

Зголемувајќи се за три отсто во изминатата недела, цената на нафтата на светските берзи достигна највисоко ниво во последните три години.

Зголемувањето на цената се должи на намалената нерамнотежа помеѓу понудата и побарувачката. На берзата во Лондон цената на барел нафта порасна за 3,3 отсто на 69,87 долари, додека во Њујорк енергенсот поскапе за 4,7 отсто на 64,30 долари.

Нафтата во моментов е со највисока цена од крајот на 2014 година, а за нивниот раст придонесуваат проценките дека понудата и побарувачката наскоро може да се изедначат.

Би те интересирало и

АЕК годинава нема да донира, но ќе им ги покачи платите на вработените

Агенцијата за електронски комуникации годинава нема да донира, но ќе им зголеми платите на вработените. ...

Продолжува јавната дебата за реформите во јавните набавки

Втора јавна дебата за реформите во јавните набавки за кои е подготвен нацрт текст на ...