„Шарена револуција“: Се приклучуват и земјоделците со блокади на патиштата

timthumb.php

И земјоделците се приклучуваат  на големата граѓанска „Шарена револуција“. Тие најавија дека до 19 часот ќе ги блокират патиштата во Крива Паланка и во Облешево.

– Во нашата здруженост и барања, земјоделците гледаат можност за Македонија во која институциите ќе работат и за нивните интереси и за нивната потреба за социјална правда. Во „борбата“ тие ќе постават блокади на патиштата и за денес најавуваат блокади во Крива Паланка во 13 и во Облешево во 19 часот. Нема правда, нема мир! Македонија е на нозе  – истакнуваат од граѓанските организации.

Би те интересирало и

„Мултикултурните поврзувања во граѓанскиот сектор во Македонија“, книга на Лилјана Поповска

Недоволната поддршка од институциите го ограничува влијанието на мултикултурното поврзување во граѓанскиот сектор. Ова, во ...

Oрганизирани повеќе хуманитарни настани за лекување на гостиварецот Стрезовски

Професорот по физичка култура, Заке Крајчевски организираше три претстави на Магионачарско шоу во Центарот за ...