ЈП „Паркови и зеленило“ ќе сече дрво во општина Центар и во Аеродром – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

ЈП „Паркови и зеленило“ ќе сече дрво во општина Центар и во Аеродром

Одделението „Дрвореди“ на ЈП „Паркови и зеленило“ утре ќе сече едно дрво на улицата „Благоја Страчков“ бр.6 во општина Центар.

– Дрвото се сече поради предизвикана материјална штета врз станбен објект од кореновиот систем, по издадено решение за сечење од секторот за комунални работи на Град Скопје, соопшти ЈП „Паркови и зеленило“-Скопје.

Акцијата за кастрење дрвја продолжува во општина Аеродром, на булеварите „Јане Сандански“ и „АСНОМ“.

Преземено од: Либертас

Би те интересирало и

Греењето на дрва најисплатливо, на струја еколошки најприфатливо

Греењето со огревни дрва се уште е економски најисплатливо во Македонија, а греењето со електрична ...

Нивото на Вардар кај Јегуновце четири пати пониско

Четири пати пониско од просекот за јануари е нивото на реката Вардар кај Јегуновце, покажува ...