Ќе биде сослушан нотарот кој ја потврдил изјавата на екс-разузнавачот Слободан Богоевски

Во Граѓанскиот суд, Oсновниот суд Скопје 2, денеска треба да се одржи ново рочиште по тужбата за клевета и навреда на лидерот на ДУИ, Али Ахмети и Муса Џафери, за сведочењето на екс-разузнавачот Слободан Богоевски пред Окружниот суд во Њујорк.

На денешното рочиште треба да биде сослушан нотарот Сашо Клисаровски, пред кого Богоевски ја дал изјавата.

На минатото рочиште судијата Нухи Рустеми ја сослуша адвокатката Билјана Панова, како полномошник на Американската комисија за хартии од вредност, пред која сведочел Богоевски. Адвокатката Панова се повика на кодексот за професионална етика на адвокатите и рече дека е обрзана да го чува во тајност она што го дознала при сведочењето на Богоевски.

Како отштета во овој процес Ахмети од Богоевски бара 3 милиони денари, а Џафери 2,5 милиони денари.

Извор: Макфакс

Би те интересирало и

Комплетна реализација на наставата на босански јазик од наредната учебна година

Од наредната учебна година, во основните учичишта комплетно ќе биде реализирана  наставната програма на босански ...

Заев-Звиздиќ: Преку унапредување на соработката до побрзо членство во ЕУ

Македонија и Босна и Херцеговина делат заедничка цел – членството во ЕУ и НАТО, а ...