Заврши вториот Интернационалниот кулинарски натпревар ГастроМак 2017

Преку 200 учесници, готвачи, судии и почесни гости учествуваа на Интернационалниот кулинарски натпревар „ГастроМак 2017“ кои се одржа од 25 до 28 октомври во Струмица, под мотото „Залче од светските вкусови во Македонија“.

Нашата екипа имаше можност да го проследи последниот ден и да поразговара со двајца врвни кулинари, Саша Мишич и Стево Карапанџа.

Би те интересирало и

Македонците се најрелигиозен народ на Балканот

Со 88 проценти, Македонците се најрелигиозен народ на Балканот. Ова го покажуваат податоците од студија ...

Во Тетово се одржа традиционалната манифестација Етно Вешта Жена 2017 година

Во Тетово се одржа традиционалната манифестација Етно Вешта Жена 2017 година. За прв пат во ...