7 златни правила за среќен живот

Психотерапевтот, писател и колумнист и потпишувач на бројни публикации,  Андреј Курпатов, поставил 7 златни правила на животот кои би сакал да ги сподели со светот.

1. Никогаш не ја префрлајте одговорноста за она што ви се случува, на туѓ грб. Прифатете дека самите сте автори на сите свои неуспеси, но и на сите свои успеси.

2. Прифатете го фактот кој вели дека не можете да го смените минатото. Готово е! Можеме да влијаеме само на иднината, а таа зависи од она што го правиме во сегашноста.

Прочитајте повеќе на: ММС.МК

Би те интересирало и

Евтин начин за белење на заби во домашни услови

Доколку сакате да ги избелите забите во домашни услови, одличен е методот со користење на ...

Евтин трик за двојно побрзо сушење на косата со фен

Иако многу фризери советуваат кога можете да го избегнувате сушењето на косата со фен, кога ...