“Game of Thrones” ги надмина “Pornhub” во популарност – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

“Game of Thrones” ги надмина “Pornhub” во популарност

“PornHub” објави дека во неделата, посетеноста им паднала за 4,5%. Новата сезона на серијата “Game of Thrones” (/Игра на Тронови) станала толку популарна што поради неа луѓето го “забаталија” гледањето на порнографија.

Премиерата на првата епизода на новата сезона ја гледале 16,1 милиони луѓе, па посетата на “PornHub” опаднала значително. “PornHub” објавија дека во неделата, за време на емитувањето на “Игра на Тронови”, посетеноста им паднала за 4,5 %.

Но ова не е прв пат популарната серија да му зададе силен удар на “PornHub”. Најголемиот пад на посетеност го имале минатиот јуни, кога беше емитувана последната епизода на шестиот серијал. Па тогаш посетеноста на порно сајтот паднала за 5,2%.

Нешто слично се случило и со последната епизода од четвртата сезона на серијалот, кога била забележана посета помала за 4,9%.

За среќа, овој “лош” период за “PornHub” трае само два часа, па веднаш по емитувањето на серијата, посетеноста им се враќа во нормална состојба.

Би те интересирало и

Објавена уште една снимка со бркање НЛО, Пентагон молчи

Објавена е нова снимка што од неодамна веќе не се вбројува во „класифицирани тајни документи“, ...

Критична маса #70: „Имаш сериозна врска?“

Што претставува за тебе точакот? Можеби за некои е заменливо парче метал и две гуми. ...