Ноќен Експрес

Во Македонија со дипломи за високо образование, во странство работници за се’ и сешто

mladi

Долг е списокот на причини на младите тетовчани зошто би заминале надвор од Македонија па барем и на три месеци „гастербајтерствo“ во некоја од европските или прекуокеанските земји. Уште поголем е бројот на млади лица кои под покровот на привремена работа заминуваат за да останат и да го живеат американскиот ...

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 60 – кратка верзија

Noken Ekspres Logo

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 60 – долга верзија

Noken Ekspres Logo

Повеќе »

Опструкциите кон СЈО се резултат на страв од резултатот што ќе произлезе од неговата работа

akademik3

Ова го вели универзитетскиот професор Гордана Бужаровска во претпоследното издание за годинава на Ноќен експрес. Постои „една конструкција“ околу тоа што е Специјалното Јавно Обвинителство – страв кои ќе бидат резултатите од неговата работа. Прво СЈО е резултат на договор помеѓу политичките партии.Ние одамна сме се откажале од Собранието како ...

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 59 – кратка верзија

Noken Ekspres Logo

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 59 – долга верзија

Noken Ekspres Logo

Повеќе »
Close