Ноќен Експрес

Во Македонија пародијата е реалност

kokalanov

Ова го вели Сашо Кокалнов новинар и  за 58 то издание на Ноќен експрес каде овој пат тема на разговор беа говорот на омраза и лажните вести. Кога стварноста ви е парадоија ние кои се бавиме со пародија многу тешко може да и парираме на стварноста затоа што од се ...

Повеќе »

Како да препознаеме оговарање од вистинска вест

nenad-zhivanovski

На ова прашање одговор се обиде да даде гостинот во Ноќен експрес бр.58 комуникологот Ненад Живановски кој вели дека одговорот завршува со повисока медиумска писменост на населението. Но поинтересно е за анализа колку самиот граѓанин има желба да ја идентификува вистината.Со „бомбите“ имавме класичен пример на нешто што е вистинито ...

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 58 – кратка верзија

Noken Ekspres Logo

Повеќе »

Печалбарите ги чекаат потезите на новата власт

dejan-2

Економијата, политичката состојба во државата, национализмот, поделбата по етничка основа – ова се само дел од причините поради кои младите битолчани во последните години масовно се иселуваат во странство во потрага по работа и достоинствен живот.  Иселените се оптимисти дека целокупната општествена слика во државата брзо ќе се надмине.  Носталгијата ...

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 58 – долга верзија

Noken Ekspres Logo

Повеќе »

Што е „припејд“ постапка во финансирање на политичките партии од страна на медиумите и обратно

Горан Гаврилов

Според анализа на ценовниците на платено политичко рекламирање наспроти економското пропагандно рекламирање од изборите од 2014 и 2016 година презентирано во 57-то издание на Ноќен Експрес од страна на управителот на Радио Мрежа Канал 77 Горан Гаврилов корупцијата на медиумите има своја претходница наречено „припејд“ постапка што би значело дека ...

Повеќе »
Close
×

Стадион на Канал77

Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh