Ноќен Експрес на Канал77 Радиовизија – Page 20 – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Ноќен Експрес

Андов: Застапниците на патриотизмот фактички се предавници

Во Ноќен Експрес, Стојан Андов првиот претседател на Собранието на РМ, се потсети на времето на референдумот во 1991 година, време за кое ќе каже дека се пребројувале патриотите и предавниците. Тој смета дека поделбата на две вакви групи е многу поизразена изминативе десетина години и дека актуелната владеачка гарнитура ...

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 29 – долга верзија

Повеќе »

Ноќен експрес: Сите што се сликаа со шампањско на бината беа против референдумот за независност

Ова го вели првиот претседател на Собранието на независна Македонија, Стојан Андов во интервјуто за Ноќен Експрес . Историски како да многу повеќе сме се убивале меѓусебно отколку штосме убиле надворешни непријатели, окупатори сме се бореле за слобода. Зошто тоа проклетство и ден денес ни се случува ни се повторува, вели Андов  ...

Повеќе »

Со изборот на петтиот член партиите го распуштија ад хок телото

Методологијата за мониторирање на медиумите е противуставна, медиумите не треба да се казнуваат, ВМРО ДПМНЕ и ДУИ биле против изборот на Сефер Тахири, членовите на ад хок телото ќе бидат „началници“, но еден вели дека нема да биде и ќе се бори со ајкулите. Oвие ставови ги искажаа: Цветин Чилиманов, ...

Повеќе »

Ноќен Експрес Емисија 28 – кратка верзија

 

Повеќе »

ЕКСКЛУЗИВНО за Ноќен Експрес: Љуљзим Хазири – Верувам дека на крајот ќе излеземе со „бел образ“

„Прифаќањето беше мотивирано со предизвикот да дадам личен придонес во решавањето ситуацијата која владее во земјава. Драго што некој се сетил на мене и што сум прифатен со консезус и нема негативни коментари, вака одговори Љуљзим Хазири, петтиот член на ад-хок телото за следење на медиумите во предизборието, во телефонски ...

Повеќе »