Ноќен Експрес

Македонија „сива зона“ во финансирање на политиката

slagana-taseva

Во Македонија имало примери за незаконито финансирање на кампања како на пример сме поднесувале кривични пријави каде општините плаќале за купување на ИТ опрема за политичките партии и тоа било потврдено од страна на општините со официјални документи, но обвинителот во ниту една ситуација не најде сила да поведе постапка ...

Повеќе »

Колку троши ВМРО ДПМНЕ?

горан лефков

ВМРО ДПМНЕ според ревизорските извештаи за политичка кампања за 5 години потрошила 4.5 милиони евра повеќе од тоа што било донирано на нејзина сметка, ова за 57 ото издание на Ноќен Експрес го тврди Горан Левков новинар кој направил истражување на тема Финансирање на политички партии во Македонија направено преку ...

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 57 – кратка верзија

Noken Ekspres Logo

Повеќе »

Македонија има млад Нобеловец, државата не слушнала за него

naslovna-storija-snezhana

Ретко кој во во земјава знае дека Македонија има Млад нобеловец. Тоа е тетовецот, Игор Томевски. Наградата ја добива за достигнувања од областа на  филмот и театарот. Во моментов не живее во Македонија, студира во Њујорк. Дали ќе се врати во земјата од која нема никаква поддршка, или ќе остане ...

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 57 – долга верзија

Noken Ekspres Logo

Повеќе »

Ѕинго веќе го бара телефонот на Заев

Noken Ekspres Logo

Ова за Ноќен Експрес го вели аналитичарот Сашо Орданоски и додава дека  Љубисав Иванов Ѕинго прво што ќе направи после овие избои “ќе расчисти со Латас и Ивона “ и ако го нема бројот на Заев веќе во паника го бара затоа што тој многу подобро ја разбира оваа ситуација ...

Повеќе »
Close