Ноќен Експрес

Ноќен Експрес на Канал 77 Радиовизија – Емисија 5

Издание од Тетово, Кафе бар „Маестро“ на тема: „Градоначалник повеќе од премиер“. Гости: Дарко Габревски, хроничар, Драган Давидовски, советник во Советот на општина Тетово, Башким Сулејмани, новинар и Самка Ибримовски, политичар. Зошто е толку привлечна градоначалничката фотеља? Мислат ли градоначалниците на интересите на граѓаните од кои се избрани? Ибраимовски го ...

Повеќе »

Ноќен Експрес 4 – кратка верзија

Повеќе »

Ноќен Експрес на Канал 77 Радиовизија – Емисија 4

Четврто издание со тема: „Слободни вести“ со гости: Мери Јордановска и Саше Димовски. Гости по телефон: Здравко Савески, Ана Костовска, Александар Пандов и Љупчо Златев. Граѓаните се поделени на предавници и патриоти, новинарите и активистите на сосросоиди и домобрани. Колку медиумите и новинарите кумуваат на овие поделби? Кои се синонимите ...

Повеќе »

Ноќен Експрес 3 – кратка верзија

Повеќе »

Ноќен Експрес на Канал 77 Радиовизија – Емисија 3

Трето издание од „Ноќен експрес“ на Канал 77 во интегрална верзија на тема: „Аболицирај ме нежно“. Гостин: Благоја Чоревски, актер и поранешен заменик министер за култура. Разговори со: Уранија Пировска, Мери Николова и Оливера Трајковска. Ставот на соговорниците е дека аболицијата е преседан што ги става граѓаните во нерамноправна положба ...

Повеќе »

Градоначалник по партиска директива или сепак и независно бива?

Неколку градоначалници во изјави за „Ноќен експрес“ на Канал 77 признаваат дека не по своја иницијатива дошле до градоначалничката функција. „Градоначалник повеќе од премиер“ беше темата на која дебатиравме во четвртото издание на емисијата која е дел од мултимедијалната платформа Радиовизија. Од директори до инспектори, лекари, фармацевти па и актери – ...

Повеќе »
Close