Ноќен Експрес

После овој изборен резултат ДУИ неможе да формира Влада

albert-musliu

ДУИ не може да влезе и формира влада затоа што со бројот на пратеници што го освои  не го остварува ни Бадентеровиот принцип. Тројца од дваесетитројцата  пратеници албанци се вон албанските партии, тие се во СДСМ вели за 56 тото издание на Ноќен експрес политичкиот аналитичар Алберт Муслиу. Дури и ...

Повеќе »

На изборите во Македонија после 10 години се случи прва победа на владеачки автократски режим на европскиот континент

сашо ордановски

Во еден бран на автократски популизам кој го зафати светот прв пат де факто се докажа дека тој тип на недемокртски автократски популистички режими може да бидат победени на избори. Затоа и овие избори во Македонија предизвикаа голем интерес во светот , вели о 56 тото издание на Ноќен експрес ...

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 56 – кратка верзија

Noken Ekspres Logo

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 56 – долга верзија

Noken Ekspres Logo

Повеќе »

Повторно целосно пребројување на гласачките ливчиња бара Цивил Центар за слобода

derala

Ова е едно од барањата на граѓанскиот сектор Цивил Центар за слобода изнесено во 55 тото издание на Ноќен Експрес. Џабир Дерала од Цивил смета дека 1 милион гласачки ливчиња не е тешко да се пребројат нешто што во Македонија не се случило досега , но се случило во други ...

Повеќе »

Да се провери од каде толку голем број на неважечки гласачки ливчиња на овие избори

Noken Ekspres Logo

Споредено со некои други изборни циклуси голем е бројот на неважечки ливчиња на овие избори вели за 55 тото издание на Ноќен Експрес на Радио Мрежа Канал77 Александар Новаковски поранешен претседател на ДИК. Внимателно да се провери дали тие ливчиња се намерно направени затоа што имало такви ситуации и во ...

Повеќе »
Close