Ноќен Експрес

На изборите во Македонија после 10 години се случи прва победа на владеачки автократски режим на европскиот континент

Во еден бран на автократски популизам кој го зафати светот прв пат де факто се докажа дека тој тип на недемокртски автократски популистички режими може да бидат победени на избори. Затоа и овие избори во Македонија предизвикаа голем интерес во светот , вели о 56 тото издание на Ноќен експрес ...

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 56 – кратка верзија

Повеќе »

Ноќен Експрес – Емисија 56 – долга верзија

Повеќе »

Повторно целосно пребројување на гласачките ливчиња бара Цивил Центар за слобода

Ова е едно од барањата на граѓанскиот сектор Цивил Центар за слобода изнесено во 55 тото издание на Ноќен Експрес. Џабир Дерала од Цивил смета дека 1 милион гласачки ливчиња не е тешко да се пребројат нешто што во Македонија не се случило досега , но се случило во други ...

Повеќе »

Да се провери од каде толку голем број на неважечки гласачки ливчиња на овие избори

Споредено со некои други изборни циклуси голем е бројот на неважечки ливчиња на овие избори вели за 55 тото издание на Ноќен Експрес на Радио Мрежа Канал77 Александар Новаковски поранешен претседател на ДИК. Внимателно да се провери дали тие ливчиња се намерно направени затоа што имало такви ситуации и во ...

Повеќе »

Државната изборна комисија беше должна да излезе порано со првични неофицијални резултати

ДИК е должна оргиналните записници од избирачките одбори кои се доставени до општинските одбори истите да ги добијат и објават вечерта, вели Александар Новаковски поранешен претседател на ДИК за 55 тото издание на Ноќен Експрес на тема Анализа на резултатите од изборите. Ние сме држава во која за два часа ...

Повеќе »
Close