Тагови: вештачка интелигенција

Google во тајност „ја ослободи“ вештачката интелигенција AlphaGo

vestacka-inteligencija

Програмерите на компанијата Google признаваат дека таинствениот „мајстор“ во древната кинеска играта Го, кој последните неколку седмици ги победи стотиците најдобри играчи во онлајн игрите, всушност е вештачката интелигенција AlphaGo, пишува во понеделникот агенцискиот оддел на списанието Nature. „Јас лично мислам дека тоа е одлично, дека луѓето одиграа цела серија ...

Повеќе »
Close
×

Стадион на Канал77

Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh