дрисла – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Тагови: дрисла

Обвинителството отвори истрага за загадувањето

По допрен глас отворен е предмет во Основното јавно обвинителство Скопје за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.218 од Кривичниот законик. Обвинителството соопштува дека во насока на утврдување на фактите, надлежниот јавен обвинител испрати барање до Министерството за животна средина и просторно планирање за добивање потребни ...

Повеќе »

Казна за Дрисла од 8500 евра за пречекорување на емисиите на печката за медицински отпад

Поднесена е прекршочна постапка против депонијата Дрисла,  која својата работа ќе мора да ја ограничи на осум часа дневно, наместо да работи во три смени како досега. Казната што Дрисла ќе треба да ја плти за прекршување на Законот за квалитет на амбиенталниот воздух е 8500 евра. Ова  денеска на ...

Повеќе »