жан митрев – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Тагови: жан митрев

Жан Митрев: Кога министрите го пиеја утринското кафе, јас ја почнував втората операција!

Во Македонија се’ уште нема државна кардиохиругија – на ова забележа кардиохирургот Жан Митрев во говорот во кој откри детали за својата кариера, а кој го одржа по повод членството во Европската академија на науките, уметностите и книжевностите. Континуирана дразба која на некој начин треба да се спречи – вака ...

Повеќе »

Жан Митрев редовен член во Европската академија на науките, уметностите и книжевностите

Кардиохирургот Жан Митрев денеска стана редовен член на Европската академија на науките, уметностите и книжевностите. Сертификатот и официјално му го врачи претседателот на академијата, Жан-Патрик Конрад. „Во опкружување кое на прв поглед не е многу соодветно тој има создадено независна институција и тоа е извонредно и многу тешко дури и ...

Повеќе »

Престижниот златен печат од Joint Commission Internatiоnal за ЖАН МИТРЕВ КЛИНИК

ЖАН МИТРЕВ КЛИНИК го доби златниот печат за квалитет и безбедност од JCI и со тоа стана првата болница, која за неполна година, влезе во семејството на најпрестижната организација за акредитација на болници во целиот свет- Joint Commission Internatiоnal.   Прочитај повеќе на

Повеќе »

Ретка операција во болницата Жан Митрев за Светскиот ден на срцето

Во пресрет на денешниот Светски ден на срцето, во болницата Жан Митрев беше извршена уште една ретка операција, која е специфика за д-р Жан Митрев и неговиот тим. Беше направена автотрансплантација на срце на 64- годишна пациентка на срце која имала терминална валвуларна болест. Тимот на Жан Митрев го реконструира ...

Повеќе »

20 години од првата трансплантација на срце направена од Македонец: Д-р Жан Митрев пионер во кардиохиругијата

Денеска навршуваат 20 години откако македонски лекар за првпат направил трансплантација на срце. Доктор Жан Митрев, за кого по оваа операција извршена во Германија, пишуваа и странските медиуми, објаснува дека се работи за замена, односно реконструкција на самото срце на пациентот. И по толку години, тој во државава се соочува ...

Повеќе »

Жан Митрев е добитник на престижната награда „Личност на годината на Југоисточна Европа“

Д-р Жан Митрев ја прими престижната награда Личност на годината на ЈИЕ (SEE Personality 2017) во доменот на европските интеграции на регионот. Наградата која ја доби Митрев на отворањето на Филмскиот фестивал на Југоисточна Европа- SEE FIlm festival, претставува валоризација на неговата визија за обединета Европа. Oрганизаторите на фестивалот искажаа ...

Повеќе »

Жан Митрев ќе се закити со орден „Свети Никола“

Двајца директори на владини агенции и еден директор на јавно препријатие, како и тројца вработени во општинската администрација се меѓу добитници на општинските признанија „Свети Никола“, што ги доделува Општината Штип. Единствениот орден годинава му се доделува на кардиохирургот Жан Митрев, кој потекнува од Штип. Билјана Вуковиќ, директорката на Агенцијата ...

Повеќе »