колска – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Тагови: колска

„Колска“ втор ден со блокада на возовите на железничката станица во Велес

Стотина вработени од Фабриката за шински возила „Колска“ од Велес со двочасовна блокада на возовите на железничката станица во Велес и денеска протестираа барајќи исплата на заостанатите плати и решение на статусот на фабриката. Претседателот на Синдикатот на „Колска“ Слободан Димитриевски информираше дека тие бараат исплата на заостанатите плати за ...

Повеќе »

Работниците на Колска, два часа го блокираа патничкиот и товарниот железнички сообраќај

Работниците на велешката фабрика за поправка на вагони Колска денеска повторно го прекинаа производството и два часа го блокираа железничкиот товарен и патнички сообраќај на станицата во Велес. Од ЈП Македонски железници Транспорт бараат  втора половина на плата за месец март и покрај заостанати четири плати. Со протест на Железничката ...

Повеќе »

По средбата на работниците со Анѓушев во велешка „Колска“ ставен штрајкот во мирување

Наместо на Железничката станица во Велес и нова блокада на возовите денешното утро работниците на велешка „Колска“ го почнаа со средба со вицепремиерот за економски прашањ,а Кочо Анѓушев. Тој дојде во фабричките погони и внатре со работниците разговарале за сите барања соопштени на вчерашниот протест како и за решенијата. Синдикатот, ...

Повеќе »