отстранување – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Тагови: отстранување

Општина Тетово започна да ги остранува незаконски поставените тезги

Од денеска Општина Тетово започна да ги остранува незаконски поставените тезги, маси и слично, поставени на јавните површини. Акцијата е дел од проектот Твој град, твоја јавна површина. Во Тетово започнаа да се ослободуваат тротоарите, улиците и другите јавни површини од тезги маси и слично, кои подолг период ги имаа ...

Повеќе »

Споменикот на Андон Ќосето ноќеска отстранет oд пред Врховниот суд

Споменикот на  Андон Ќосето ноќеска беше отстранет од пред Врховниот суд, во центарот на Скопје и пренесен во магацините на Металскиот завод Тито. Отстранувањето е извршено по налог на Град Скопје. Овој споменик беше поставен ноќата меѓу 6 и 7 септември 2014, како дел од проектот „Скопје 2014“ и како донација ...

Повеќе »

Израел ги отстрани најновите безбедносни мерки кај светите места во Ерусалим

Израелските власти рано утринава ги отсранија и последните најнови мерки за безбедност што предизвикаа силен револт меѓу Палестинците. Израелските власти рано утринава ги отсранија и последните најнови мерки за безбедност, што беа поставени близу од светите места во Ерусалим и предизвикаа силен револт меѓу Палестинците. Прво беа поставени детектори за ...

Повеќе »