православен календар – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Тагови: православен календар

Денеска е Света великомаченица Анастасија

Зборот маченик е превод на грчкиот мартис, што значи сведок. Значи, мачениците се сведоци, кои со својот чудесен живот сведочат за една божествена стварност што им е достапна на луѓето. А тие што со животот покажале посебно сведоштво за распнатиот и воскреснат Христос, Црквата ги нарекува великомаченици. Таква беше оваа ...

Повеќе »