разлики – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Тагови: разлики

Истражувањата покажаа: Жените се посилен пол

Истражувачи од Универзитетот во Лондон откриле дека женскиот имун систем може да победи различни инфекции побрзо и поефикасно од машкиот. Тајната е во дополнителната копија на женскиот X хромозом. Поголемиот дел од женските имуни келии имаат рецептори за хормони како што е естрогенот, што значи дека тој хормон има можност ...

Повеќе »

Рачно се пребројува гласањето во ИЕ 6, ИЕ5 и ИЕ2

Оригиналите и копиите записници на ОИК не се исти, поради што ДИК почнала сложена операција на пребројување на гласовитре во дел од трите изборни единици. Ова информација од ДИК не ја потврдуваат. И 18 часа по завршување на гласањето, интерактивната страница на ДИК, каде се објавуваат резултатите, застана на 99,72% ...

Повеќе »