регионална депонија – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Тагови: регионална депонија

Советниците на општина Дебрца денеска пак ќе решаваат за регионалната депонија

За иницијативата за референдум „за“ или „против“ изградба на регионална депонија на територијата на општина Дебарца, денеска советниците ќе имаат координација за да се  договорат и да јапродолжат прекинатата седница за ова прашање. На територијата на оваа општина планирана е изградба на регионална депонија во близина на селото Годивје. Во ...

Повеќе »

Дебрца на нозе: Нема да дозволиме од светилник, да постанеме ѓубриште на историјата

Жителите на општина Дебрца, една од помалите во земјата, ако треба со жив штит ќе ја бранат незагадената природа, од намерите таму да се гради регионална депонија. Во подкараорманското село Годивје, во чија близина е замислено да се гради депонијата, се собраа жители од целата општина, но и од Охрид, ...

Повеќе »

Наместо регионална депонија во струмичко има 100 диви депонии

Струмичкиот регион како земјоделски се гуши во отпад. Речиси сите населени места имаат една до две диви депонии, а купишта ѓубре се фрла и покрај локални патишта, реки и канали. Органски отпад, пластика, хартија и градежен шут има насекаде, а во нивна близина се одгледува зеленчук, овошје. – „Се фрла ...

Повеќе »