Реконструкција – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Тагови: Реконструкција

Инфраструктурата во Тетово очајна

Голем број инфраструктурни проекти за град Тетово се заглавени. Општината вети дека ќе започне со градежни активности, со доаѓањето на пролетта, но на терен ништо не се случува. Граѓаните се уште чекаат да се пробијат булеварите, кои би го ублажиле сообраќајниот хаос во градот. Не е докрај завршена и улицата ...

Повеќе »

Се реконструира православниот храм Свети великомаченик Димитрија во Кавадарци

На последната седница, Советот на општина Кавадарци, по предлог на градоначалникот едногласно донесе заклучок за формирање координативно тело кое ќе биде составено од неколку советници и во наредниот период ќе работи на понатамошни собирања на средства и донации. Ова од причина што ревизијата имала некои забелешки во поглед на спонзорирањата ...

Повеќе »

Со пари од проектот „Скопје 2014“ ќе се поставуваат енергетски ефикасни фасади

Енергетски ефикасни фасади во сите средни училишта во Скопје ќе бидат изградени со средствата од проектот „Скопје 2014“, најави градоначалникот Петре Шилегов. Тој рече дека станува збор за 70 милиони денари, а реконструкцијата на средните училишта е планирана да почне на 10  јуни и да трае до почетокот на новата ...

Повеќе »

Камената кула на Титов Врв доби сопствено електрично напојуавње

Кулата на Титов Врв доби струја од сопствено напојување. Таа викендов се осветли со лед диоди, откако беа поставени соларни панели на покривот од овој објект. Акцијата за осветлување на кулата, која се наоѓа на највисоката надморска височина на Шар Планина на Титов Врв на 2747 метри, ја спроведоа планинарите ...

Повеќе »

Се реконструира патот од село Возарци до 2500 викенд куќи на Тиквешко Езеро

Сопствениците на над 2.5 илјади викендички во викенд населбата покрај Тиквешкото Езеро, конечно ќе добијат асфалтиран пат да стигнат до своите објекти. Станува збор за коловозна лента долга 1100 а широка 5.5 метри за која општината ќе потроши четири милиони денари. Парите се обезбедени согласно договорите за заем и договорот ...

Повеќе »

Неготинци денес цел ден без вода поради дефект на водоводната мрежа

Неготинци денес цел ден без вода поради дефект на водоводната мрежа, за нив ова не е ништо ново зашто како што велат и онака вода немаат преку цел ден на овие високи температури.   Најавата на ЈП Комуналец дека денес ќе нема вода од 9 до 20 часот, неготинци не ...

Повеќе »