сајбер напади – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Тагови: сајбер напади

„Њујорк тајмс“: Странска сила презела агресивен сајбер напад против САД

Странска сила презела агресивен сајбер напад против САД, интервенирајќи во претседателските избори во 2016 година и оставајќи ги сите знаци дека ќе се врати за уште, но претседателот Трамп се чини не му е гајле, пишува во уредувачката статија весникот „Њујорк Тајмс“. Ако не заради истрагата за евентуални тајни врски ...

Повеќе »

Германија подигна ниво на тревога од кибер напади

Пред парламентарните избори во Германија, државните служби го подигнаа нивото на тревога од кибер напади на ниво „зголемена подготвеност“ наведувајќи дека сајтовите на владата се секојдневно изложени на напади. Регистрирани се напади врз владини мрежи на дневно ниво, изјави Арне Шенбом, претседател на германската Федерална канцеларија за информатичка безбедност. Тој ...

Повеќе »