франциско – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Тагови: франциско

Франциско – папата кој руши ѕидови

Неговата мисија е – уривање ѕидови. По пет години на чело на Римокатоличката црква, папата Франциско стана некој вид теолошка и политичка поп-ѕвезда. Молитвата е политички чин. Посебно кај ѕидот на границата меѓу Мексико и САД. Папата Франциско отворено изјави: „Оној кој гради ѕидови наместо мостови, не е христијанин. Тоа ...

Повеќе »

Папата и’ нареди на белгиска хуманитарна организација да престане да им нудат еутаназија на пациентите

Папата Франциско побара од хуманитарната организација на Белгиската католичка црква да престане да нуди еутаназија во своите психијатриски болници. Организацијата Брадерс оф Черити во мај објави дека ќе им дозволи на лекарите да извршат еутаназија во 15 психијатриски болници. Белгија и Холандија се држави каде лекари може легално да убијат ...

Повеќе »

Папата Франциск прогласи две деца за светци

Папата Франциск во сабота прогласи две деца за светци на кои пред 100 години им се прикажала визијата на Богородица додека чувале овци во гратчето Фатима во Португалија, по што ова место се претвори во едно од најпосетуваните католички светилишта на светот. Франциск, во присуство на неколку стотина илјади луѓе ...

Повеќе »