100 диви депонии – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Тагови: 100 диви депонии

СРК Мамец го пориби прилепското вештачко езеро

Согласно законската обрска што ја има како концесионер за ревирот Спортско риболовниот клуб „Мамец“ од Прилеп изврши порибување на вештачкото езеро, на околу 5 километри од градот.   Претседателот на клубот Ѕвонко Николоски истакнува дека порибувањето, кое патем клубот го врши 6-та година по ред,  е од исклучително значење ако ...

Повеќе »

Наместо регионална депонија во струмичко има 100 диви депонии

Струмичкиот регион како земјоделски се гуши во отпад. Речиси сите населени места имаат една до две диви депонии, а купишта ѓубре се фрла и покрај локални патишта, реки и канали. Органски отпад, пластика, хартија и градежен шут има насекаде, а во нивна близина се одгледува зеленчук, овошје. – „Се фрла ...

Повеќе »