24 Вести – Радио Мрежа Канал 77 – Магија во етерот

Тагови: 24 Вести

Се топи снежната покривка во Лазарополе, Маврово и Крушево

Сончевото време со натпросечни температури за овој период од годината предизвика топење на снегот во Лазарополе каде висината на снежната покривка е седум сантиметри, во Маврово пет сантиметри, во Крушево четири и во Тополчани еден сантиметар. Утринава времето е сончево со мала до умерена облачност и со слаб јужен ветер, ...

Повеќе »

Истражувачка сторија: Балканска медиумска индустрија-македонски ендемски вид – Пети дел

Трајчевски и ААВМУ со години прават кршење на законот од моментот кога Роберт Димитров од Дарко Гелевски – Брејк ја презема телевизијата Плеј (ТВ МНЦ медиа) и ја трансформира во ТВ 24 ВЕСТИ Вести со информативен формат. Секако, Димитров не стои никаде како сопственик, туку низ годините се менуваат неколку ...

Повеќе »

Истражувачка сторија: Балканска медиумска индустрија-македонски ендемски вид – Четврти дел

Со што се роди 24 Вести? Во 2007 година, тогашниот  Совет за радиодифузија (сегашна ААВМУ) на чело со Зоран Стефановски и раководителот на Координативното тело за заштита на интелектуалната сопствесност Мите Костов, побараа од концесионерите за кабелска телевизија да го регулираат авторското право, односно да им платат на домашните радиодифузери, ...

Повеќе »