Би нуркале во најмистериозниот базен во светот?

Природниот базен, познат под името Џејкоб бунар, кој се наоѓа во Тексас и секојдневно ги предизвикува најхрабрите да дојдат и да се фрлат овде.

Овој природен базен важи за еден од најопасните и најмистериозните во светот. Се прашувате зошто, кога изгледа толку прекрасно?

Водата во Џејкоб бунарот е толку чиста што изгледа како да скокате во потполно празен простор, без да знаете дека под водата се крие подземна пештера во која живеат голем број на водени животни и растенија. Бунарот е широк само 4 метри, а длабок нешто повеќе од 10 метри. Преполн е со тесни тунели во кои никој никогаш не успеал да се нурне.

Сепак, оваа туристичка атракција е дестинација за многумина кои сакаат да уживаат во бесконечната глетка, а воедно и да ги испробаат своите скокачки вештини.

Би се осмелиле?


Во етер
Наслов
Изведувач

Background