Богатството на Кирк Даглас поделено на болни деца и театри

Филмската легенда Кирк Даглас, кој почина во 104. Година, поголемиот дел од богатството, поточно 61 милион долари, ги даде на хуманитарните организации. Тој сакал 50 милиони долари да бидат донирани на разни организации преку неговата фондација „Даглас“, меѓу кои се детски болници, театри и храмови, пишува „Фокс бизнис“.

Богатството на Мајкл Даглас се проценува на околу 300 милиони долари и не е спомнат во распределба на имотот на татко му.  Мајкл од татко му се прости со срцепаратлни зборови и кога почина, на почетокот на фебруари, го нарече легенда и инспирација.

Кирк и сопругата  Ен Даглас, Фондацијата „Даглас“ ја основаа во 1964. године. Тоа е една од најстарите приватни филантропски установи во индустријата за забава, фондација која е посветена на поддршката на луге на кои им треба помош, пишува на веб страницата на фондацијата.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background