(видео)Љупчо Николовски, коалиција „Можеме“ во Стадион на Канал 77

Предизборно претставување во емисијата Стадион на Канал 77, на Љупчо Николовски, носистел на листата на Колаицијата „Можеме“ во ИЕ 3.

Биографија на Љупчо Николовски:

Дипломирал на Правниот факултет „Јустинијан Први“, при Универзитет  „Св.

Кирил и Методиј“ во Скопје и има положен правосуден испит.

За време на своето професионално и политичко усовршување, Николовски се стекнал со Диплома за специјализација во политички менаџмент .

Во периодот од 2009 до 2011, работи како адвокат. Негова специјалност се и човечки ресурси и деловно право.

Во својата политичка кариера, во февруари 2014, е именуван за Дополнителен заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство. Со преземањето на власта на СДСМ, Николовски го раководи Министерството за земјоделство, а по реконструкцијата на владата, станува Генерален секретар на СДСМ, каде е и денес.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background