(видео) Игор Јанушев, коалиција „За обнова на Македонија“ во Стадион на Канал 77

Предизборно претставување во емисијата Стадион на Канал 77, на Игор Јанушев, носител на листата на Коалицијата „За обнова на Македонија“ во ИЕ 3.

Биографија на Игор  Јанушев:

Дипломирал на Правен факултет „Јустинијан I“ – Скопје, насока Правни студии, каде што подоцна продолжил со постдипломски студии на меѓународно право и меѓународни односи.

Роден е во Велес, и долги години активист на УМС Велес и на Општинскиот Комитет на Велес.

Во својата кариера, во времето на владеењето на ВМРО ДПМНЕ беше директор на ЈСП Скопје, по што преминува во Министерството за транспорт и врски, каде бил  раководител на Сектор за воздухопловство.

Бил и Претседател на Комисија за распределба на становите изградени по „Проектот за изградба на станови кои ќе се издаваат на лица со ниски приходи“, ја подготвувал Националната стратегија за развој на воздухопловството.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background