Владата ќе објави тендер за гасификација на половина Македонија

Владата ќе објави тендер за гасификација на Источниот дел од Македонија, произлегува од вчерашната седница.

Според она што е соопштено, Владата разгледала и усвоила информација „за тендерската постапка за доделување на договори за јавно приватно партнерство за финансирање, одржување и развивање на дистрибутивен систем на природен гас во регионите 1, 2 и 3“.

Според актуелната регионална поделба, тоа значи дека тендерот за гасификација ќе ја опфати половина од Македонија.

 

Преземено од: Макфакс

Додади коментар

Би те интересирало и

Ќе ги снема ли редукциите на вода конечно во Неготино?!

Реконструираната водоводна мрежа и новиот скада систем треба да бидат решение за деценискиот проблем со ...

По излевањето на Поројска река, 400 семества два дена се без вода за пиење

Од наносите од камења и земја кои ги донесе реката уништена е дел од водоводната ...

Close