Денес е Валентајн за швалерите и швалерките

Денот пред 14. Фебруари, кого цел свет веќе го знае како Денот на вљубените, во Америка, во Западна Европа, особено во Англија  го одбележуваат како неофицијален ден на љубовниците. Британскиот весник „Сан“  пишува дека Денот на љубовниците е избран како ден за славење на партнерите кои од различни причини ја кријат својата љубов.

– Денес повеќето неверни жени и мажи ја прославуваат забранетата врска  или секс- афера, бидејки веќе утре ќе имаат реприза на прославата, но со своите постојани партнери, пишува „Сан“.

Еден од сајтовите за склопување на вонбрачни врски неодамна спровел изтражување кое покажало дека 52 проценти од растурачите на бракови ја кријат својата тајна врска и го слават 13 фебруари. Освен тоа и подароците кои тогаш се разменуваат се многу посмели и побезобразни од оние подароци кои мегу себе си ги разменуваат постојаните партнери или сопружниците.

– Љубовните се многу поопуштени, па затоа и бираат малку побезобазни подароци, додека постојаните партнери играт на сигурна карта, велат брачните советници.

Интересно е и што пет проценти од испитаниците кажале дека Денот на вљубените со својата тајна љубов ќе го слават следниот ден односно на 15. фебруари, а дури 12 проценти од прељубниците изјавиле дека ќе си бидат со швалерот или швалерката токму на Денот на вљубените, односно на 14 фебруари.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background