Еколошка катастрофа: Гори голема површина на трска во крајбрежниот појас на Охридското Езеро

Гори голема површина на треска во Охридското езеро која се наоѓа на потегот помеѓу Охрид и Струга, поради што мораше да интервенираат противпожарни екипи од Охрид.

Според еколозите ова не е првпат трската на овој потег да се пали и оти инстиотуциите треба да ги пронајдат оние кои тоа го прават.

Трската важи за место каде што се мрести крапот.

 

Додади коментар

Би те интересирало и

Костов: ГОБ „8 Септември“ оставена со долг од околу 5 милиони евра

Долгови на болницата од околу 5 милиони евра или 243 милиони денари кон разни фирми, ...

Гори депонијата во Тетово

Од утринава нешто по 8:30 часот гори депонијата на влезот во Тетово кај железничката пруга ...

Close