Жителите од Општина Маврово Ростуште од денеска ќе можат да вадат пасоши и лични карти и во својата општина

Жителите од Општина Маврово Ростуште од денеска ќе можат да вадат пасоши и лични карти и во полициската станица во Ростуште. Веста ја соопшти Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски кој викендов беше во посета на оваа општина чии граѓани за да ја добијат оваа документација морале да одат во Гостивар.

Спасовски освен полициската станица во Ростуше ја посети и полициската станица за граничен надзор во Жировница каде ги нотирал недостатоците  и потребите на полициските службеници, кои работат во овие установи, во склоп на Министерството за внатрешни работи .

Општина Маврово Ростуше е единствена рурална општина во Западна Македонија каде граѓаните можат да ваѓаат лична документација, во подрачните одделенија на нивната општина.

Додади коментар

Би те интересирало и

Уништен единствениот парк во Тетово – Општината не реагира

Единствениот парк во Тетово наспроти спортскиот цетнар е целосно запуштен од градските власти. Реквизитите на ...

СДСМ обвинува дека Коневски профитира од наводни бесплатни реклами, Општината негира

Градоначалникот на Аеродром, Ивица Коневски профитира од наводните бесплатни рекламни кампањи за општината – обвини ...

Close