Започна со работа новата претоварна станица за смет

Долгонајавуваната станица за претовар на сметот во Тетово, конечно започна со работа. Камионите на Јавнот комунално претпријатите Тетово ѓубрето попладнево го истураа во станицата кое се компресираше во посебни контејнери. Градоначалничката на Тетово Теута Арифи, рече дека со овој проект, сметот собран од домаќинствата повеќе нема да се истура и претовара на земја пред да се носи во скопската депонија Дрисла.

Таа додаде дека Општината работи на два други проекти, со кои според неа проблемот со сметот ќе се реши во целиот Полошки регион. Се работи за изградба на станица за рециклирање на сметот и уредување на региналната депонија Русино, каде ќе можат да го носат сметот сите 9 општини од полошкиот регион.

Од Јавното комунално претпријате Тетово, рекоа дека наскоро локацијата на влезот од Тетово, преполна со илјадници тони отпад каде досега нивните камиони го истураа и претовараа сметот целосно ќе биде исчистена.

Додади коментар

Би те интересирало и

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ бараат Собранието да одлучи за Договорот со Бугарија

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ бара јавна, отворена и итна седница во врска со најавата за ...

Интегрална верзија од Договорот со Бугарија

Договорот за добрососедство меѓу Република Македонија и Република Бугарија ќе биде објавен на 1-ви следниот ...

Close