Каков бил вистинскиот Курт Кобејн?!

25 години по смртта на Курт Кобејн, излегува нова книга која има намера подлабоко да ја портретира легендата. На книгата Serving the Servant: Remembering Kurt Cobain, потпис става Danny Goldberg,  кој беше менаџер на Нирвана во периодот на најголемиот подем на бендот.

Во интервју за BBC Music, тој зборува за причините поради кои ја напишал книгата, но и за тоа каков бил Кобејн пред и по прославувањето. Доколку сакате да го прочитате целосното интервју, тоа можете да го сторите ОВДЕ.

 

 


Во етер
Наслов
Изведувач

Background