Како Двејн Вејд менувал животи

Во текот на својата последна сезона во НБА, кошаркарската легенда Двејн Вејд практикуваше да менува дресови со други кошаркарски легенди, со посебна посвета.

Но при крајот, се случи нешто, толку големо, што не може да го собере во само едно срце. Токму затоа, посебна емоција доживеа асот на Мајами, кога во знак на пензионирањето, се потсети колку човечки судбини сменил низ годините.

Од нив, го доби и највредниот подарок. Едно огромно благодарам и многу важен сувенир. Двејн Вејд е вистински поголем од кошарката. Видеото во прилог ќе објасни и зошто.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background