Координацијата во Собрание прекината, договорена е паритетна застапеност во комисијата

Прекината е координативната седница во Собранието, по час и половина од нејзиниот почеток.

На првиот дел од седницата договорена е паритетна застапеност на партиите во собранискката Комисијата за избор и именување, односно шест члена од ВМРО-ДПМНЕ, пет од СДСМ и по еден член од ДУИ и од БЕСА.

Кординацијата ќе продолжи во 15:30 кога пратеничките групи ќе треба да соопштат кои имиња од своите редови ќе.седнат во комисијата, на која ќе треба и да се закаже конститутивната седница на Собранието

Засега останува спорно името на претседавачот на комисијата.

Додади коментар

Би те интересирало и

Формирана Групација на провајдери на дигитални решенија

Групација на провајреди на дигитални решенија е формирана во рамки на Стопанската комора на Македонија. ...

Во Валандово референдум за рудникот Казандол

Во Валандово денеска ќе се одржи референдум на кој жителите на оваа општина треба да ...

Close