Лазаревик: Тест за корона во Дубаи чини само 20 евра

Според Владимир Лазаревик во Дубаи смртноста е на многу ниско ниво иако станува збор за десет милиони жители дневно од коронавирус умираат дневно тројца заболени, но тоа е одраз секако и на многу помладата популација.
– Колеги анестезиолози од Америка забележуваат дека можеби немаме доволно обучен кадар кој ке обезбеди соодветен тип на лекување, како на пример со респиратори. Но ние не можеме преку ноќ да го зголемиме кадровскиот потенцијал, особено во време на едно вакво зло од огромни размери и непредвидливост.. Треба да им честитаме на лекарите и медицинските сестри за тоа што го прават и да им помогнеме со дисциплинирано почитување на мерките – вели поранешниот заменик министер за здравство Лазаревик.


Во етер
Наслов
Изведувач

Background