Легендарниот уличен готвач „Dosa Man“ од Њујорк (видео)

Тиру Кумар, АКА „Dosa Man“, работи во Њујорк „Досас“ со количка за храна во паркот Вашингтон Сквер Гринвич Вилијам, од 2001 година. Неговите дози – кои се направени од ферментиран ориз и леќа и полнети со компири, зеленчук и зачинети сосови – се меѓународен феномен. Тиру пораснал во Шри Ланка и научил да прави рецепти од со потекло од Јужна Индија како дете. Откако тој емигрирал во САД во 90-тите години, го направил своето животно дело да продава прифатливи, свежи и вегански дози на студенти од NYU, професори и други минувачи.

 


Во етер
Наслов
Изведувач

Background