Локалитетот „Сини вирови“ ќе добие нов изглед

Инфраструкутно ќе се уредува локалитетот „Сини вирови“ кој се наоѓа на подрачјето на општина Дебарца во близина на Охрид. Станува збор за остаток од некогашното Десаретско езеро.

Градоначалникот на Дебарца, Игор Трајкоски најавува дека проектот „Сини вирови“ всушнот е најголемо водно живеалишпте во Македонија сочувано до сега. Карактеристично е по тоа што изболува со повеќе мали езерца кои имаат модро сина боја.

Ова место може само да ја збогати туристикчка понуда во целиот Охридско струшки регион.

Додади коментар

Би те интересирало и

ДОМ: Министерствата направиле законски прекршување при издавање на дозволите за отворање рудници

Најмалку четири министерства направиле законски прекршувања во процесот на издавање на концесиите за отворање рудници ...

На Македонија и’ треба еколошки Прибе се согласија заменик министерот за животна средина, Јани Макрадули и екологистите

На Македонија и’ треба еден еколошки Прибе, еден момент за еколошка правда. Министерството и владата ...

Close