Прилеп ќе го одбележи Светскиот ден за поддршка на лицата со епилепсија

Подигнување на свеста во општеството за лицата со епилепсија и нивните исклучителни потенцијали е целта на утрешното одбележување на Светскиот ден за поддршка на лицата со епилепсија во повече од 100 земји во светот.

Здружението „Епилепсија Македонија“ во соработка со Лигата за борба против епилепсија на Република Македонија под мотото „Твојата промена може да направи промена“ ќе го одбележи „Виолетовиот ден“ денеска на градскиот плоштад “Методија Андонов-Ченто“ во Прилеп, а утре на „Широк сокак“ во Битола, и на плоштадот „Македонија“ во Скопје.

Додади коментар

Би те интересирало и

ДОМ: Министерствата направиле законски прекршување при издавање на дозволите за отворање рудници

Најмалку четири министерства направиле законски прекршувања во процесот на издавање на концесиите за отворање рудници ...

На Македонија и’ треба еколошки Прибе се согласија заменик министерот за животна средина, Јани Макрадули и екологистите

На Македонија и’ треба еден еколошки Прибе, еден момент за еколошка правда. Министерството и владата ...

Close